A.Kuzminová dostala od ministra Glváča špeciálny budík, streľbu môže trénovať už od rána

27.02.2014 Banská Bystrica

Zlatá medailistka zo zimnej olympiády v Soči Anastasia Kuzminová bude môcť trénovať streľbu hneď od rána. Minister obrany SR Martin Glváč jej totiž dnes odovzdal, ako poďakovanie za úspešnú reprezentáciu Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, ale aj celého Slovenska, špeciálny a pre ňu aj veľmi užitočný darček. Budík s terčom bude môcť Anastasia vypnúť iba tak, že trafí terč.

„Je mi cťou tu dnes byť a chcem poďakovať všetkým športovcom VŠC Dukla Banská Bystrica za vzornú reprezentáciu. Je to obrovský úspech,“ povedal minister Glváč. Ako ďalej uviedol, kategorizácia športov, ktorá sa zaviedla v Dukle po jeho nástupe sa ukázala ako dobrá voľba. „Verím, že aj ďalším športovcom vytvoríme také prostredie, aby tu mohli vyrastať talenty ako Nasťa, alebo Adam,“ uviedol šéf rezortu obrany a vyjadril presvedčenie, že aj Veronika Velez-Zuzulová, ktorá sa nemohla na olympiáde v Soči zúčastniť, bude ešte vzorne reprezentovať Slovensko.

Ako povedala Anastasia hovorí sa, že športovec, ktorý strieľa je dobrý vtedy, ak trafí terč aj v noci. „Tak ja sa budem odteraz snažiť trafiť ho ráno,“ uviedla s úsmevom k darčeku od ministra Glváča. Zároveň poďakovala za podporu od vedenia rezortu obrany. „Bez finančne podpory by sa v špičkovom športe fungovať nedalo. Je to pre nás veľká pomoc,“ zdôraznila. Ako ďalej uviedla veľmi sa teší, že je opäť doma, pretože jej domov je v Banskej Bystrici. „Veľmi mi chýbali blízki ľudia a ďakujem, že mi držali na diaľku palce. Veľmi som to cítila,“ povedala.

Šéf rezortu obrany dnes ocenil aj úspešnú reprezentáciu lyžiara Adama Žampu, ktorý v superkombinácii skončil na výbornom 5. mieste a v slalome mužov obsadil 6. miesto. Minister mu dnes symbolicky odovzdal model jeho vytúženého auta. „Samozrejme viac by ma potešilo, keby išlo o skutočné auto,“ zhodnotil Adam s úsmevom. Poraziť v slalome najznámejších lyžiarov bol pre neho podľa vlastných slov neuveriteľný zážitok. „Sám som to nečakal a keby mi to niekto povedal pred pretekmi, tak tomu neuverím. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo,“ zdôraznil.

Minister Glváč poďakoval za doterajšiu reprezentáciu aj biatlonistovi Pavlovi Hurajtovi, ktorý olympiádou v Soči ukončil svoju reprezentačnú kariéru.

Členovia Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica boli najúspešnejšími reprezentantmi Slovenska na Zimnej olympiáde v Soči. Biatlonistka Anastasia Kuzminová získala v biatlone na 7,5 km zlatú medailu a na 6. Mieste sknčila v pretekoch na 10 km. Lyžiar Adam Žampa získal 5. miesto v superkombinácii a 6. v slalome mužov. V zmiešanej štafete sa biatlonisti Anastasia Kuzminová, Jana Gereková, Pavol Hurajt a Matej Kazár umiestnili na 5. Mieste .
 
Mgr. Martina Balleková
hovorkyňa MO SR
 

Vyberte región